ניהול אירועי חירום – עניין שדורש רגישות ומקצועיות
אף אחד מאתנו לא רוצה לחשוב מה יקרה חס וחלילה במקרה חירום – אך חשוב להבין עד כמה ניהול אירועי חירום בצורה תקינה ואחראית – הוא המפתח לשרידות של האוכלוסיה, ועד כמה הוא חיוני מאד ויכול להיות מציל חיים במובן המילולי ביותר שיש. נכון שרובנו לא רוצים לחשוב על ניהול אירועי חירום, אבל דווקא אם מתכננים את הנושא הזה מראש, הרי שלא רק שאפשר להתמודד עם מצב חירום בזמן אמת – אלא גם יודעים כיצד להקטין את גובה הלהבות, במובן המילולי והאלגורי כאחד.
מי מנהלים את האירועים הללו?
כמובן שלכל רשות ציבורית שפועלת בשעת חירום, יש תיקים על גבי תיקים עמוסים במסמכים של ניהול אירועי חירום – וזה כולל בין השאר את המשטרה, מגן דוד אדום, מכבי האש, שירות בתי הסוהר, ועוד. אולם כיום, מי שצריכים להחזיק בתיקים אלו הם לא רק הגופים הציבוריים אלא גם גורמים פרטיים לחלוטין – כולל בתי עסק, מפעלים, מרכזים מסחריים, ועוד. כמובן שגם מוסדות החינוך השונים, חייבים להיות עם מערך כתוב של ניהול אירועי חירום לשעות הקשות. מצב חירום לכשעצמו יכול להיות מגוון מאד. זה יכול להיות מצב מלחמה כללי ברחבי הארץ, זה יכול להיות אסון טבע, זו יכולה להיות מתקפת טרור נקודתית או אירוע פלילי בהיקף גדול. כך או כך – בעזרת ניסוח מראש של ניהול אירועי חירום בעזרת אנשי מקצוע, יכולים קציני הביטחון של כל הגופים, החברות והארגונים להסמיך את הצוותים השונים במקום לטיפול בכמה שלבים באירוע המתגלגל.
לדעת גם למי לפנות
אם משקיעים בתיק של ניהול אירועי חירום, יודעים גם לאילו גופים יש לפנות לפי הסדר, ולאילו מהרשויות הארציות יש לפנות כדי שיספקו את המענה ההולם. רצוי גם לבצע תרגולות בנושא – ולהתכונן בתקווה שזה כמובן לא יתרחש.