מדוע מתקפות סייבר הן מאיימות כל כך?
עד לפני מספר שנים בודדות בלבד, כאשר דובר על מתקפה, הכוונה הייתה אך ורק על מתקפה פיזית שפגעה ישירות בגופו של אדם. כיום לעומת זאת, ברור כי אחת הסכנות הרציניות ביותר היא מצד מתקפות סייבר. למה בדיוק הכוונה? הכוונה היא בעצם לחדירה אל תוך רשתות התקשורת שבה אנו עושים שימוש – בין אם מדובר על שימוש זדוני ברשת האינטרנט, וחדירה דרכה למחשבים השונים – ובין אם מדובר על פריצה לתוך רשתות פנימיות – וזו בעצם הסכנה הגדולה ביותר של מתקפות סייבר לחיינו.
ההיבטים השונים במתקפות הללו
כדי להבין את דרגת הסיכון הגבוהה של מתקפות סייבר, מספיק שפוט לראות מהו העולם שבו אנו חיים כיום. כך למשל, הרכבים שלנו הולכים ומקבלים יכולת של חיבור לאינטרנט כל הזמן. אולם, מה יקרה אם מישהו יפרוץ לרשת הזו? במצב כזה, מתקפות סייבר יוכלו לעשות שימוש זדוני ברכבים – וברור שמכאן, יש סכנה גבוהה מאד לפגיעות אכזריות מאד, שאנו אפילו לא רוצים לדמיין.
אולם, לא צריך ללכת רחוק כל כך, כדי להבין את הסכנה הענקית של מתקפות סייבר. כבר היום, כל רשת באשר היא, חשופה למתקפות כאלו. השימוש באינטרנט הוא רווח בכל בית ובכל עסק – ויש גורמים זדוניים שיכולים דרך רשת האינטרנט למשל, לנסות להגיע למחשבים בעסק או בארגון – ואז לחדור לרשת הפנימית שבה שמור מידע מסווג ו/או אישי, וברור שחשיפה של מידע כזה, היא מסוכנת מאד.
אז מה אפשר לעשות?
מתקפות סייבר הן מסוכנות מאד, אבל האם אפשר להתגונן מולן? התשובה היא חיובית -זה מחייב אמנם היערכות מיוחדת, התייעצות עם מומחים, והטמעת תהליכים בארגון – אבל בוודאי שזה אפשרי להתגונן נגדן מראש.